Qigong

Qigong (Chi Kung) is een duizenden jaren oude Chinese bewegingskunst die ook wel omschreven kan worden als meditatie in beweging. Qi staat voor levensenergie en Gong staat voor ‘het beheersen’ of ‘het meester zijn’. Qigong is gericht op het cultiveren van je levensenergie en de effecten hiervan kunnen zichtbaar worden op alle niveaus van je bestaan; fysiek, psychisch, emotioneel en spiritueel. Regelmatig Qigong beoefenen versterkt je levensenergie, vergroot je vitaliteit, versterkt je gezondheid en brengt lichaam en geest in balans. 

Kai Men en Dao Yin oefeningen vormen de Taoistische versie van Yoga en is de Qigong stijl van de Lee familie.

Kai Men

Bij de Kai Men oefeningen wordt de focus en ademhaling naar Dantian (energie centrum) gericht met als doel een goede stroming van de Chi(innerlijke energie) door de (orgaan)meridianen. Kai Men, betekent letterlijk vertaald “Open Deur”, het opent de meridianen. De oefeningen zijn niet alleen gericht op de interne energiestroom, maar ook op het gebruik maken van en anticiperen op de energie van het universum, de externe energie.

Dao Yin

Dao Yin omvat alle oefeningen waarbij de mentale focus door de ademhaling beinvloed wordt. De series oefeningen worden liggend, zittend of staand gedaan, en er wordt gebruik gemaakt van Yin en/of Yang ademhaling. Deze oefeningen zijn van grote waarde voor de gezondheid, omdat zij de balans tussen innerlijke en externe energie versterken, om zo lichaam en geest te revitaliseren en de kracht en flexibiliteit te vergroten.

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen?