Feng Shou Kung Fu

Feng Shou Wu Xing Lee Style Internal Martial Arts

Feng Shou Kung Fu is de zelfverdedigings- of Kung Fu vorm in de Lee Style. Ook wel Tai Chi Defence genoemd. Feng Shou Wu Xing betekent letterlijk  “Handen van de Wind” . Dit verwijst in poëtische zin naar het energetische aspect van deze verdedigingskunst (Martial Arts).

Het is een interne of zachte stijl. Niet de ontwikkeling van uiterlijke spierkracht, maar de ontwikkeling van innerlijke Chi kracht is het doel. Typerend voor Feng Shou Kung Fu zijn de zeer snelle, vloeiende bewegingen. Allen vanuit een ontspanning en anticiperend op de tegenstander.

Bij Feng Shou Kung Fu wordt ook gebruik gemaakt van wapens, als bv. stok of zwaard, maar ook een sjerp of waaier. Dit kan je in een “vorm” (Tai Chi Stick Form of Tai Chi Sword Form) doen, maar ook in interacties met een tegenstander, zoals Lun pei/Lun Shou.

Lun Pei / Lun Shou / I Fu Shou

Lun Pei/Whirling Arms en Lun Shou/Whirling Hands zijn net als I Fu Shou/Sticky Hands (in andere stijlen vaak Pushing Hands genoemd) interactieve oefeningen van 2 personen. Waarbij je contact hebt met de handen en armen, en je met rustige, ronde bewegingen de balans van de ander aftast en probeert te verstoren, terwijl je je eigen balans behoudt. Hierbij maak je gebruik van de basisprincipes van zelfverdediging; het afweren van aanvallen en het herkennen van de intentie van je tegenstander.

Door deze oefeningen leer je de zwakke plekken in de bewegingen en houding van je tegenstander aan te voelen en je eigen zwakke plekken te begrijpen en versterken. Ook je concentratie, balans en energiestroom worden vergroot.

Deze oefeningen kunnen niet alleen gedaan worden met armen en handen, maar ook met wapens.

Feng Shou Kung Fu Training

Naast de bovengenoemde oefeningen zijn er nog veel meer oefeningen en vormen waarop in de Feng Shou Kung Fu lessen getraind wordt. Bijvoorbeeld pols/arm grepen, trap- en stoottechnieken, afweren en ontwijken van aanvallen. Ook hier staat weer altijd de ontspanning en gebruik maken van de bewegingen van je tegenstander voorop.

Zacht voor jezelf, hard voor de tegenstander is het motto !

Chat openen
Hallo,
Waar kunnen we je mee helpen?